Turunç Çiçeği

Turunç Çiçeği « Aromaterapi



  

Latincesi Citrus Aurantium Bigaradia olup, turunç ağacıdır. Meyveleri koyu turuncu renkli, lezzeti acı ve ekşidir. Bitkinin çiçeklerinden neroli yağı adım verdiğimiz turunç çiçeği yağı elde edilir. Meyvenin kabukları iştah açıcı, mide üzerine rahatlatıcı, koku ve tat verici olduğu için kozmetik sanayinde ve ilaç sanayinde kullanılır.

Herbal Terapi

Dolaşım sisteminde varislerde, sindirim sistemi hastalıklarından müzmin ishallerde ve karında oluşan gazlarda, psikolojik rahatsızlıklardan sıkıntıda, depresyonda, aşırı hassasiyette, uykusuzlukta, kalp çarpıntısında, panikte ve ruhsal çöküntülerde kullanılır.

Aromaterapi

Portakal kokusundadır. Sakinleştirici ve teskin edici, antidepresan ve kasları gevşetici etkisi mevcuttur. Bütün psikolojik rahatsızlıklarda, streste, uykusuzlukta, heyecanda, korkuda kullanılmaktadır.

Kozmetikte Kullanım

Bütün cilt tiplerinde özellikle kuru ciltlerde ve olgun ciltlerde, yüzde oluşan kılcal damarlaşmalarda, ciltteki aşırı hassasiyette, cildin yenileşmesinde kullanılmaktadır.

Kullanım Şekli

Turunç çiçeği yağı masaj tarzında banyoda ve buğu tarzında uygulanmaktadır. Sırt ve boyun ağrılarında yüz, el ve ayaklarda kasları gevşetmek için masaj tarzında uygulanarak cildin yapısını iyileştirdiğini gözleriz. Hamilelikte kullanılan iyi bir üründür. Sıcak suya bir kaç damla konularak buğu tarzında uygulama yapılır. Turunç çiçeği aromatik yağı serin bir ortamda ve koyu cam şişelerde tazeliğini korur.