Selvi

Selvi « Aromaterapi



  

Latincesi Cupressus Sempervirens olan aromatik yağ, taze selvi ağacı yaprağından ve kozalaklarından elde edilir. Akdeniz ülkelerinin bir bitkisi olan selvi ağacı Avrupa'da ve Kuzey Amerika'da yetişir. Sedir yağı hafif sarı renktedir.

Herbal Terapi

Dolaşım sistemi hastalıklarından toplardamarlardaki yavaş kan dolaşımını hızlandırmak için, hemoroidde, sindirim sistemi hastalıklarından diarea adını verdiğimiz ishalde etkilidir. Üriner sistem hastalıklarından enurizis nokturna adını verdiğimiz gece işemesinde, idrar söktürücü olarak ödemlerde, kadın hastalıklarından kanamalarda, menopozda, ovaryum adını verdiğimiz yumurtalık problemlerinde, dismenorea adını verdiğimiz ağrılı adetlerde kullanır. Kas hastalıklarından spazmlarda ve kramplarda etkilidir. Psikolojik rahatsızlıklardan algılama bozukluklarında ve aşırı hassasiyette kullanılır. Solunum sistemi hastalıklarından astımda, spasmodik öksürükte kullanılmaktadır.

Aromaterapi

Selvi aromatik yağı, ağaç kokusunda, sıcak, balzamik yapıdadır. Serinlik verici etkisi mevcuttur. Kanamayı durdurucu, antiseptik ve kan dolaşımını artırıcı etkisi vardır. Mensrual problemlerde, variste, menopoza bağlı şikayetlerde, idrar zorluklarında, öksürükte ve soğuk algınlıklarında etkilidir.

Kozmetikte Kullanım

Yağlı ciltlerde, yüzde venöz ve kapiller damar oluşumlarında, olgun ciltlerde, terlemelerde, sıkıştırıcı olarak ve derin temizleyici olarak kullanılmaktadır.

Kullanım Şekli

Masaj tarzında, banyoda, inhalasyon tarzında, kompres tarzında ve lapa tarzında uygulanmaktadır. Karındaki gazların tedavisinde dilüe edilmiş yağ, masaj tarzında karına uygulanır. El ve ayaklardaki üşümelerde ellere ve ayaklara masaj tarzında uygulama önerilir. Lapa tarzındaki uygulama, adet ağrılarında ve terlemelerde kullanılır.

Uygun Karışımları

Lavanta Çam Santal esansı Ardıç.