Santali

Santali « Aromaterapi



  

Latincesi Santalum Albüm olup Hindistan ve Malakka'nın dağlık bölgelerinde yetişir. Ülkemizde üç cinsi bulunur. Odunu sarımsı renkli ve kokuludur. Aromatik yağ odundan elde edilir ve santal esansı adını taşır. Gerek odun gerekse aromatik yağı idrar yolları antiseptiğidir. Aromatik yağ sabun ve şampuan gibi mamullerde koku vermek için kullanılmaktadır.

Herbal Terapi

Karın ağrısı, ishal, gastrit, hıçkırık, bulantıda, idrar yolları iltihaplarında diüretik olarak farenjitte, solunum sistemi rahatsızlıklarında, bronşitte, öksürükte, ve balgam söktürücü olarak kullanılır.

Aromaterapi

Tatlı, ağacımsı ve meyve kokusundadır. Antiseptik, teskin edici, gevşetici, cinsel isteği arttırıcı ve kam pıhtılaştırıcı etkiye sahiptir. Aromaterapi olarak uykusuzlukta, gerilimde, streste, depresyonda, libido kaybında ve ruhsal problemlerde kullanılır. İyi bir balgam söktürücü olduğu için öksürük ve balgam söktürücü olarak kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Alerjik ciltlerde, antiseptik olarak cildin temizlenmesinde, ekzama ciltlerde, ciltteki kırışmalarda, kuru ciltlerde, iltihaplanmış ciltlerde kullanılır.

Kullanım Şekli

Santili aromatik yağı masaj tarzında banyoda, buğu tarzında ve kompres tarzında uygulanmaktadır. Banyoda sıcak suya bir kaç damla damlatılan santili aromatik yağı vücutta gevşeme, cinsel gücü artırma ve vücudu temizleme etkisi yapar. Kuru ciltlerde ve vücutta gevşemeyi sağlamak için masaj tarzında uygulanır. Buğu veya lapa tarzında uygulama kan dolaşımını güçlendirir. Aromatik yağ dilüe edilerek kullanılmalıdır.

Uygun Karışımları

Karabiber Selvi Neroli Ylang-ylang.