Patchouli

Patchouli « Aromaterapi



  

Latincesi Pogostemon Cablin olup Hindistan ve Malezya'da yetişen bir bitkidir. Patcholi aromatik yağı parfümeri sanayinin en önemli maddelerinden biridir.

Herbal Terapi

Doğuda eski çağlardan beri bilmen bir bitkidir. Elbiselere koku vermek için yüzyıllardır kullanılmaktadır. Batı dünyasına 19. Yüzyılda parfümeri olarak girmiştir. Modern parfümerinin vazgeçilmez ürünlerindendir. 60'lı yıllarda hippiler tarafından bitkinin şekli, aşkın ve barışın sembolü olarak kullanılmıştır.

Aromaterapi

Patchouli aromatik yağının odunumsu, toprağımsı, tatlı bir kokusu vardır. Bu koku, ağır ve kalıcıdır. Küçük dozlarda uyarıcı ve sakinleştirici etkisi vardır. İltihap giderici ve antiseptik özelliği mevcuttur. Yorgunlukta ve gerilimde kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Ciltteki iltihapların ve cildin temizlenmesinde kullanılır. Aknede, ekzemada, cilt yanıklarında, yağlı ciltlerde ve saçtaki kepeklerde kullanılmaktadır.

Kullanım Şekli

Aromatik yağ masaj tarzında, buğu tarzında, banyoda, lapa tarzında ve kompres tarzında uygulanır. Vücuda, boyuna ve yüze yapılan masajda gevşeme yapar ve enerji verir. Banyoda sıcak suya konulan bir kaç damla aromatik yağ vücuda zindelik vermekte ve rahatlama sağlamaktadır. Patchouli aromatik yağı dilüe edilerek kullanılmalıdır.