Mirra

Mirra « Aromaterapi



  

Latincesi Commiphora Myrrha olup, aromaterapik yağ, ağacın gövdesi ve filizlerinden elde edilir. Tütsü olarak ve tıpta ağız ve boğaz hastalıklarında gargara olarak kullanılmaktadır. Alkolde tamamen erir ve suda sarımtırak bir renk alır. İlaç sanayinde balsamodendron adı verilen madde elde edilir.

Herbal Terapi

Yüzyıllardır Hıristiyanlarca dini ayinlerde tütsü olarak kullanılan mirra aynı zamanda mumya yapmakta, parfümeride, tıpta yaraların tedavisinde, göğüs kafesine ait rahatsızlıklarda kullanılmaktadır.

Aromaterapi

Aromatik yağ, baharat kokusundadır. Vücuda ısı vermekte ve kaslarda gevşeme sağlamaktadır. Antiseptik özellikte, iltihap giderici ve balgam söktürücüdür. Zayıf olan kan dolaşımını kuvvetlendirici, eklem ağrılarında, balgam söktürmek için ve burundaki bahar nezlesinde etkilidir.

Kozmetikte Kullanım

Cildin sağlıklı olmasında ve gençleştirilmesinde, olgun ciltlerde, bütün kuru ciltlerde ve ekzamaların tedavisinde etkilidir. Masaj tarzında kullanılması önerilir.

Kullanım Şekli

Masaj, banyo ve buğu tarzında uygulanmaktadır. Kışın vücuttaki üşümeyi kaldırmak için koklanır veya birkaç damla sıcak banyo suyuna konulur. Yüz ve eklemler ile ayaklardaki üşümeyi kaldırmak için ve kuru ciltlerin tedavisinde masaj tarzında uygulanır. Çok iyi bir balgam söktürücü olduğu için buğu tarzında kullanılır. Mirra aromatik yağı kullanılmadan önce dilüe edilmeli ve hamilelikte kullanılmamalıdır.