Lemongrass

Lemongrass « Aromaterapi



  

Latincesi Cymbopagon Citratus olup Hindistan, Sri Lanka, Java ve Tropikal Asya'da yetişen bitkilerdir. Lemongrasstan elde edilen aromatik yağlar eczacılıkta ve parfümeri sanayinde kullanılır.

Herbal Terapi

Sindirim sistemi hastalıklarından kolitte, hazımsızlıkta, ishalde kullanılır. Kaslardaki gevşemelerde, yanık kısımlardaki ölü hücrelerin temizlenmesinde etkilidir. Bitkinin meyvesi yenmekte ve içilmektedir.

Aromaterapi

Limongrass yağı, sıcak limon kokusunda, teskin edici, dinçleştirici, antiseptik, anti bakteriyel ve deodorant özelliğin-dedir. Melisa yağından ucuz olduğu için onun yerine kullanımda tercih edilir. Baş ağrılarında, atlet ayağı hastalığında, terlemelerde, dolaşım bozukluklarında, böcek sokmalarında kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Aromaterapik yağ derinin üzerindeki gözeneklerin açılmasında etkilidir. Aknede ve tonik olarak kullanılmaktadır.

Kullanım Şekli

Lemongrass yağı masaj olarak, banyoda, buğu, lapa ve kompres tarzında uygulanmaktadır. Uygun dilüsyonda lezyon olan deriye masaj tarzında doğrudan uygulanır. Terlemelerde koltuk altına, ayağa ve ele, dolaşım bozukluklarında hızlı bir iyileşme için masaj tarzında uygulama önerilir. Böcek sokmalarında doğrudan uygulanır. El ve ayak yanmalarında ve aşın terlemelerinde sıcak suya aromatik yağ bir kaç damla damlatılarak el ve ayak, içerisine sokulur. Lemongrass yağının deri üzerine doğrudan tahriş edici etkisi mevcuttur. Onun için çocuklara kullanılamaz. Daima dilüe edilerek kullanılmalıdır.

Uygun Karışımları

Lavanta Yasemin Sardunya.