Kâfur

Kâfur « Aromaterapi



  

Kâfur aromatik yağının Latincesi, Cinnamonium Camp-hora olup genç kâfur ağacının kökünden, gövdesinden elde edilir. Sril Lanka'da, Çin ve Japonya'da yetişir. Kâfur yağı beyaz renkte, billuri bir maddedir. Polarize ışığı sağa çevirir. Isıtılınca süblümleşir. Zeytinyağında dilüe edilir.

Herbal Terapi

Kan dolaşımını stimule eder. Sindirim sistemi hastalıklarından kabızlıkta, karındaki oluşan gazlarda, ishallerde, safra taşlarının tedavisinde kullanılır. Kas hastalıklarında ağrıyı gidermek için ve yanıcı tip kas ağrılarında, romatizmal hastalıklarda, burkulmalarda etkilidir. Psikolojik rahatsızlıklardan halsizlikte, histeri adını verdiğimiz bayılmalarda kullanılır. Solunum istemi hastalıklarından akciğer ödeminde etkisinden dolayı öksürük ve soğuk algınlığında, pnomonide kullanılmaktadır.

Aromaterapi

Kâfur aroma yağı keskin bir sıcaklık verir. Serinletici ve tonik etkisi vardır. Kas ağrılarında, burkulmalarda, ağrılarda etkilidir. Boyun ağrılarında kullanılmaktadır. Stresin giderilmesinde etkisi mevcuttur. Astım bronşialede ve balgamın söktürülmesinde faydalıdır.

Kozmetikte Kullanım

Aknede, yanıklarda, yağlı ciltlerde, derideki ülseratif yaralarda, kaslardaki gerilimin giderilerek, derinin yumuşamasında kullanılmaktadır.

Kullanım Şekli

Masaj tarzında uygulamada dilüe edilmelidir. Doğrudan ağrılı bölgeye uygulanır. Birkaç damla pamuğa damlatılarak vücuda sürülmekle böceklere karşı korunmada faydalıdır. Kâfur yağı astım bronşiti olan hastalarda inhalasyon yolu ile kullanılmamalıdır. Masaj tarzında uygulamalarda dilüe edilmelidir. Hamilelerde kullanımı sakıncalıdır.

Uygun Karışımları

Adaçayı Selvi Frankincense Santal esansı.