Gül Ağacı

Gül Ağacı « Aromaterapi



  

Latincesi Aniba Rosaeodora olup tropikal bölgelerde yetişen bir ağaçtır. 19. yüzyılda İngiltere'de mobilya sanayinde kullanılmaya başlanmıştır. Amozonlar tarafından yaralanmalar ve ciltte kullanılmaktaydı. Günümüzde kürdan yapımında kullanılan gül ağacı aynı zamanda sabun yapımında ve yiyecek ve içeceklere tat vermek için çiçeği kullanılmaktadır. Gül ağacı aromatik yağı tatlı, çiçek ve ağacı andıran kokuda bir yağdır. Yumuşatıcı, iyileştirici, kaslardaki gevşemeyi sağlayıcı, tonik, sakinleştirici ve deodorant etkiye sahiptir.

Kozmetikte Kullanım

Bütün cilt problemlerinde, özellikle aknede, yara izlerinde, buruşuk ve solmuş ciltte, kuru ciltlerde, derinlemesine gevşeme sağlamakta ve tonik olarak kullanılır.

Kullanım Şekli

Masaj tarzında, banyoda ve buğu tarzında uygulanmaktadır. Yüzün ve cildin temizlenmesi için masaj tarzında uygulanır. Kullanılmadan önce dilüe edilmelidir.