Fesleğen Otu

Fesleğen Otu « Aromaterapi



  

Latincesi Ocimum Basilicum olan fesleğen otunun, tatlı fesleğen otu çiçeğinden aromatik yağ elde edilmektedir. Asya ve özellikle Hint tıbbında önemli bir yeri vardır. Akdeniz ülkelerinde ve özelikle Kıbrıs'ta, Pasifik Adaları'nda ve Amerika'da yetişir.

Herbal Terapi

Pek çok ülkede yani cinsel gücü artırıcı etkisinden faydalanılmaktadır. Öte yandan, sindirim sistemine etkisinden dolayı diyetisyenler tarafından kullanılır.

Aromaterapi

Sindirim sisteminde, hazımsızlıkta, kusmalarda, bağırsak enfeksiyonlarında, ishalde, karındaki gazda etkilidir. Sinir sistemi hastalıklarından migrende ve sinüzitte, nezlede etkilidir. Psikolojik rahatsızlıklardan anksiyete, histeri, uykusuzlukta kullanılır. Solunum sistemi hastalıklarından astım bronşialede, hıçkırıkta, kronik bronşitte kullanılır. Böcek sokmalarında ve böcek sokmalarına karşı kullanılmaktadır.

Kozmetikte Kullanım

Kozmetikte, cilt altında varislere bağlı oluşmuş dolaşım bozuklukları ve uyuşuklukları gidermek için kullanılır. Derideki poor adını verdiğimiz gözenekleri açarak hücrelerin havalanmasını sağlar.

Kullanım Şekli

Masajla, banyoda ve inhalasyon tarzında kullanılmaktadır. Cildi temizlemek için çok az miktarda kullanılır. Masaj için kullanılırken dilüe edilmelidir. Dikkat edilmesi gereken önemli nokta fesleğen bazı şahıslarda deride iritasyon yapıcı etkiye sahiptir. Daima dikkatli kullanılmalıdır. Hamilelikte kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Uygun Karışımları

Bergamot Lavanta Sardunya.